משבר הקורונה הוביל לרפורמה בהוצאה לפועל בכל הקשור לגביית חובות מבעלי סכומי חוב קטנים יחסית, בשיעור של עד 50,000 שח תחת תנאים מסוימים. אם אתם במצב שכזה ומעוניינים לדעת אם זה הפתרון הטוב עבורכם, רצוי להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל שבקיא בנושאים הללו.
הקורונה הובילה ללחצים כלכליים אצל משפחות רבות בכל רחבי הארץ. פיטורין, יציאה לחל"ת ממושך או סגירת עסק עצמאי הובילה משפחות רבות לקריסה כלכלית וצבירת חובות של עשרות אלפי שקלים ואף מעבר לכך.
הנושים, חלקם סובלים גם הם עקב המצב, פונים אחרי מכתבי האיום הראשונים לשירותי הגבייה של הוצאה לפועל כדי לגבות את החוב שלהם. במקרים חמורים יותר ישנה אפשרות להגיש בקשה לפשיטת רגל כנגד החייב. הסדרת חובות לבנקים, לחברות אשראי ולנושים השונים היא מהלך שחייבים לבצע במהירות כדי לצבור כמה שפחות ריביות ולהיקלע לעיקולים או צווי מאסר וכן הלאה.
המצב הוביל לרפורמה במערכת הגבייה של הוצאה לפועל כדי לעזור לכל אותן משפחות שנקלעו לחובות גבוהים בתום לב וללא סיבה פלילית כלשהי, לצאת מהחוב אליו נקלעו בדרך נוחה ככל שניתן.
עבור מי מיועד הסדר התשלומים המיוחד?
ההסדר החדש במסגרת הרפורמה מיועד לבעלי סכום חוב קטן מ – 50000 ש"ח ובתנאי שהתיק מולם נפתח לאחר 24 ספטמבר 2020. גם מי שחובם מעט גבוה יותר יוכלו להגיש בקשה לעמוד בהסדר זה בתנאי שיעמדו בתנאים של הוצאה לפועל.
ההסדר מיועד לחייבים בתיקים של:
- תיקי שטרות ושיקים
- תיקי פסק דין כספי
- תיקי מזונות לטובת ביטוח לאומי
- תיקי כביש אגרה
- תיקי תביעה על תובענה\סכום קצוב
איזה הטבות יש עבור מי שמצטרפים להסדר התשלומים?
על מנת שתהיה סיבה לחייבים להצטרף להסדר תשלומים שכזה, יש מספר הטבות שהם יהנו מהן והופכות את ההסדר למשתלם יותר עבורן.
ההטבות למצטרפים להסדר של הוצאה לפועל:
- עיכוב הליכים בתיק – לא יינקטו הליכים כל עוד אתם משלמים בהסדר.
- הפחתת הריבית – לעתים הפחתה של עד 50% בריבית הנצברת על הקרן.
- שמירה על דירוג האשראי – אין דיווח למאגר נתוני האשראי הל ההסדר.
- חסכון בתשלום לעורכי דין – לעתים מדובר על אלפי שקלים.
כיצד מצטרפים למסלול הסדר התשלומים?
ההצטרפות למסלול הסדר התשלומים של הוצאה לפועל היא בשלושה שלבים:
- בטופס האזהרה של הוצאה לפועל מופיע סכום התשלום להסדר. באזור האישי שלכם תוכלו להפיק שוברי תשלום והכל בתנאי שתשלמו את התשלום הראשון עד 45 מיום שקיבלתם את טופס האזהרה. כמו כן ניתן לפנות למוקד הטלפוני במספר *35592 לתשלומים.
- עליכם לבקש להיות מוכרים בתור "חייב משלם" לאחר ביצוע התשלום הראשון דרך האזור האישי בקוד בקשה 351 (בקשה להכרה כחייב משלם).
- את הטופס (351) ממלאים ושולחים ללשכת הוצאה לפועל הרלוונטית עבורכם באמצעות הטופס שמצורף לאזהרה שקיבלתם.
איך משלמים את החוב להוצאה לפועל?
תשלום החוב אפשרי באמצעות העברה בנקאית, הוראת קבע או כרטיס אשראי.
טרם ביצוע התשלום, מומלץ להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל (חדלות פירעון ושיקום כלכלי) אשר יוכל לנתח את הרכב החובות ולהציע את האסטרטגיה הנכונה ביותר למצב בו אתם נמצאים.