הרעת תנאים מוחשית בעבודה היא אחת הסיבות הנפוצות ביותר להתפטרות של עובדים בישראל. חשוב לדעת שלמרות שהעובד בוחר להתפטר, עדיין שמורה לו הזכות לתבוע פיצויי פיטורים מהמעסיק כיוון שהסיבה להתפטרות הייתה הרעת תנאים מוחשית כלפיו.
עובדים אשר סובלים מהרעת תנאים מוחשית בעבודה שלהם הם לא דבר נדיר. מקומות עבודה בוחרים לעתים לערוך שינויים שלא מתאימים לכל העובדים שלהם והדבר מוביל לא אחת להתפטרות של עובדים בשל כך.
חשוב לדעת שעל פי החוק בישראל, כאשר עובד מתפטר ביוזמתו ממקום עבודה בשל הרעת תנאים בעבודה, הוא עדיין זכאי לקבל פיצוי פיטורים מהמעסיק שלו בדיוק כאילו פוטר על ידי המעסיק ולא בחר בכך מרצונו. ההגדרה לכך היא מתפטר בדין מפוטר.
התנאים של מתפטר בדין מפוטר:
- סיטואציה שנכפית על העובד – מקרה של אלימות פיזית, מילולית או מינית כלפי העובד על ידי מנהל או עובד אחר בעסק.
- הרעת תנאים מוחשית – שינוי תנאי העבודה של העובד כמו מעבר המפעל לעיר מרוחקת או שינוי בשעות העבודה מיום ללילה וכדומה.
בשני המקרים על העובד להוכיח שיש קשר ישיר בין ההתפטרות שלו והסיטואציה או הרעת התנאים שהתרחשה וגם שהוא התריע בכך בפני המעסיק ונתן לו מספיק זמן סביר לתקן את המצב, סוג של שימוע לפני פיטורים מצד העובד כלפי המעסיק. כלומר יש מקרים בהם המעסיק יכול לשנות החלטה שפוגעת בעובד ואז הכול ישוב לקדמותו.
האם יש דוגמאות להרעת תנאים מוחשית או סיטואציה שמובילים להתפטרות בדין מפוטר?
אלו מספר דוגמאות נפוצות במקרים הללו:
- שינוי מקום העבודה לעיר מרוחקת משמעותית ממקום המגורים.
- הפחתה של דרגת העבודה לעובד או הורדה בתגמול עבור הדרגה הקודמת.
- אי תשלום שכר עבודה לאורך זמן.
- סיכון של העובד בגלל דרישות של המעסיק או מנהל ישיר.
- התנהגות אלימה פיזית או מילולית כלפי העובד.
- דרישה של שעות נוספות באופן קבוע לאורך זמן.
- הפחתה של שעות העבודה לעובד בצורה משמעותית ותשלום שכר נמוך יותר בשל כך.
- יחס מזלזל ו\או הבעת חוסר אמון של המעסיק כלפי העובד.
אלו מצבים בהם עובד מתקשה להמשיך לעבוד במקום העבודה שלו ולכן אם המעסיק איננו יכול לשנות את התנאים או המצבים הללו, העובד יכול להתפטר בדין מפוטר.
מתי כדאי לשכור עורך דין דיני עבודה בעקבות הרעה מוחשית בתנאי העבודה?
עובד שמרגיש שאיננו יכול עוד להמשיך במקום העבודה שלו עקב הרעת תנאים מוחשית, כדאי שיפנה לקבל ייעוץ של עורך דין דיני עבודה לפני שיתפטר.
עורך דין יכול להעניק יעוץ מקדים על המצב הספציפי של העובד כדי להימנע מטעויות שיעלו לו ביוקר. אבל גם אם הפנייה לשירותי עורך דין דיני עבודה היא לאחר ההתפטרות, עדיין יש אפשרות להגיש תביעה למעסיק לתשלום פיצויי פיטורים וכל הזכויות הסוציאליות של העובד לפני פנייה לבית הדין לדיני עבודה בתביעה רחבה יותר מולו.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד שאול מוש – עורך דין לענייני עבודה בצפון אשר מעניק ליווי משפטי ממוקד לעובדים ומעסיקים במגוון רחב של סכסוכי עבודה. אם אתם מחפשים עורך דין דיני עבודה בחיפה או עורך דין דיני עבודה בנשר – המשרד הוא הכתובת!